Α.Ο.Α.Σ. Αθλητικός όμιλος Αγίου Στέφανου

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1989 από αθλήτριες του βόλλεϋ και είναι μέλος της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. (Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Αθηνών & Ανατολικής Αττικής).

Χώρος προπονήσεων και αγώνων το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ-βόλλεϋ στο νηπιαγωγείο Αγίου Στέφανου (σιδηροδρομικές μπάρες ΟΣΕ), για 11 χρόνια μέχρι την λειτουργία του κλειστού γηπέδου τον Σεπτέμβριο του 2000.

Οι αγώνες των ομάδων πραγματοποιούνταν στο ανοικτό γήπεδο, και οι εξ' αναβολής λόγω καιρικών
συνθηκών αγώνες, στο κλειστό γήπεδο της Πολιτείας όπου μετά κάποια χρόνια μας παραχωρούσαν τον χώρο για προπονήσεις (μεσημεριανές ώρες 2:30-4).

Βήμα 1Επίσης η γυναικεία ομάδα 1-2 προπονήσεις την εβδομάδα έκανε στο προπονητήριο της Νέας Ερυθραίας που βρίσκεται πίσω από τις κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου του Πανερυθραϊκού. Με την δημιουργία του κλειστού γηπέδου της Νέας Ερυθραίας, οι αγώνες της γυναικείας ομάδας πραγματοποιούνταν εκεί, κυρίως στην Α' κατηγορία, διότι υποχρεωτικά στην κατηγορία αυτή οι αγώνες γίνονταν μόνο σε κλειστό γήπεδο. Τα αγωνιστικά τμήματα ήταν 3 ή 4. Γυναίκες, νεανίδες, κορασίδες, παγκορασίδες και φυσικά τουρνουά μίνι βόλλεϋ. Πρώτη προπονήτρια των ομάδων ήταν η παίκτρια (πασαδόρος) 2 ΑΟΝ Κηφισιάς και της Εθνικής Ελλάδος, Μαντώ Τουλή. Οι γυναίκες ξεκίνησαν από τη Γ' κατηγορία.

Το 1997 η γυναικεία ομάδα ανέβηκε στην Β' κατηγορία καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση αήττητη. Επίσης την αγωνιστική περίοδο 1998-1999 η ομάδα των παγκορασίδων κατέκτησε το πρωτάθλημα Ανατολικής Αττικής. Από το 2000 την γυναικεία ομάδα ανέλαβε ως προπονήτρια και παίκτρια του Παναθηναϊκού, και μετέπειτα του 2 ΑΟΝ, Έφη Μαρτσουκάκη.Βήμα 2

Τον Μάϊο του 2004, η γυναικεία ομάδα ανέβηκε στην Β' Εθνική κατηγορία και με προπονητή τον
Τζέρυ Αρμάο, συνέχισε την περίοδο 2004-2005. Την περίοδο 2005-2006 την ομάδα ανέλαβε ως προπονητής ο Κώστα Μπαλαδήμος.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες η ομάδα παρέμεινε στην Β' Εθνική. Όμως η Ε.Ο.Π.Ε. μας χρωστούσε τα περισσότερα οδοιπορικά (Κρήτη 2 αγώνες, Χίο, Σύρο, Πελοπόννησο), η επιχορήγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού πενιχρά, όποια βοήθεια είχε ο σύλλογος ήταν από τον Δήμο και τις χορηγίες.

Ο σύλλογος αδυνατώντας να αντεπεξέλθει διέκοψε την δραστηριότητα της γυναικείας ομάδας. Ούτως ή άλλως την επόμενη χρονιά η Ε.Ο.Π.Ε. κατάργησε την Β' Εθνική κατηγορία γυναικών για οικονομικούς λόγους. Εντούτοις την περίοδο 2008-2009 η γυναικεία ομάδα κατέβηκε στο πρωτάθλημα στην Β' κατηγορία Αθηνών με μείον 3 βαθμούς και με προπονητή τον Γιώργο Παντόπουλο, και συνεχίζει και το 2009-2010.
 

Προπονητές - Προπονήτριες των ομάδων

(εκτός των προαναφερθέντων)

Τσούτσουρα Μαρία - Ακαδημίες
Βάχου Ελένη - Ακαδημίες
Καλαρά Μαρία - Παγκορασίδες - Κορασίδες
Πάπαλη Κατερίνα - Ακαδημίες - Παγκορασίδες
Ιωαννίδου Ειρήνη - Παγκορασίδες - Κορασίδες - Νεάνιδες
Σπανού Ελένη - Παγκορασίδες - Κορασίδες
 

Την περίοδο γύρω στο 1997-1998 δημιουργήθηκε τμήμα αγοριών το οποίο λειτούργησε για 3 χρόνια. Δυστυχώς λόγω μη προσέλευσης αθλητών διαλυθεί.
Sponsored by
tlsoftware.gr